![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřové kýty • 2 cibule • 1 jablko • 2 lžíce sojové omáčky • 2 lžíce oleje • sůl • mletý pepř • tymián • 1 lusk červené papriky • 250 ml bílého vína • 2 lžíce sekané petrželky Recept pikantní vepřový kotlík připravíme takto:
Sojovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián, promícháme s masem nakrájeným na kostky o velikosti asi 3x3 cm a necháme krátce uležet. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova, přidáme maso, za stálého obracení směs 2 minuty opékáme, pak přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme jádřince a rozkrájíme na kostičky, paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oboje přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout). Nakonec osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pikantní vepřový kotlík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní salsa, silvestrovská pikantní vepřová plec, pečený fenykl s vepřovým kolínkem, pikantní vepřové plátky, beskydský kotlík, pikantní americká křidélka, pikantní houby po čínsku, pikantní králičí směs, vepřový steak, pikantní kebaby pikantní vepřový kotlík, recept, speciality |