KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pikantní vepřový kotlík

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pikantní vepřový kotlík potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřové kýty
   • 2 cibule
   • 1 jablko
   • 2 lžíce sojové omáčky
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • mletý pepř
   • tymián
   • 1 lusk červené papriky
   • 250 ml bílého vína
   • 2 lžíce sekané petrželky
Recept pikantní vepřový kotlík připravíme takto:
Sojovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián, promícháme s masem nakrájeným na kostky o velikosti asi 3x3 cm a necháme krátce uležet. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, osmahneme dozlatova, přidáme maso, za stálého obracení směs 2 minuty opékáme, pak přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Mezitím oloupeme jablko, zbavíme jádřince a rozkrájíme na kostičky, paprikový lusk rozčtvrtíme, odstraníme jádra, umyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oboje přidáme k masu asi 5 minut před dovařením jídla (paprika se nesmí rozvařit, má jen změknout). Nakonec osolíme, dobře promícháme, dochutíme a posypeme nasekanou petrželkou.





pikantní vepřový kotlík, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz