KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept piešťanský závitek potřebujeme tyto suroviny: • 400 g telecího kýty • 40 g uzené slaniny bez kůže • 40 g rýže • 40 g cibule • 1 vejce • 60 g celeru • 40 g petržele • 60 g mrkve • pepř • nové koření • bobkový list • 40 g hladké mouky • 2 dcl smetany • 1 dcl mléka • 60 g tuku • 30 g másla • citron • sůl • voda • 1 dcl bílého vína. Recept piešťanský závitek připravíme takto:
Maso nakrájíme na řízky (plátky), lehce naklepeme, osolíme a naplníme nádivkou. Náplň připravíme tak, že část kořenové zeleniny nakrájíme na nudličky, podusíme na uzené slanině, osolíme, opepříme a spojíme vejcem. Přimícháme ne zcela dovařenou rýži. Touto nádivkou naplněné řízky svineme, zpevníme párátkem a dusíme na zeleninovém základě doměkka. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Omáčku prolisujeme sítem (propasírujeme), přidáme mléko, provedeme varem, dochutíme citronem, octem, bílým vínem a před podáváním zjemníme smetanou a máslem. Piešťanský závitek podáváme s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Piešťanský závitek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sýrový závitek ve švýcarském těstíčku, lesácký závitek, litoměřický závitek, chalupářský závitek, přírodní kuřecí závitek s kapustou piešťanský závitek, recept, hlavní jídla |