KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Pepřový biftek

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pepřový biftek potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g mletého hovězího masa
   • smíchaný pepř celý (červený
   • zelený
   • černý)
   • 50 g másla
   • sůl
   • 5cl koňaku nebo brandy
   • 1-2 lžičky dijónské hořčice (můžeme nahradit kremžskou)
   • 2dl šlehačky
Recept pepřový biftek připravíme takto:
Z mletého masa zformujeme vyšší kulaté bifteky na navlhčeném prkénku. Tupou stranou nože lehce naklepeme tak, aby vznikla mřížka. Osolíme a opepříme čerstvě umletým hrubším pepřem, který do masa jemně zatlačíme. Rozpálíme tuk a položíme na něj bifteky. Pečeme cca 3-5 minuty po každé straně. Bifteky upečeme a udržujeme na teple. Do výpeku nalijeme koňak a šlehačku a necháme částečně vyvařit. Omáčka tím zhoustne. Ochutíme hořčicí (můžeme ale vynechat). Pokud bychom chtěli mít bifteky ve slavnostnějším provedení, můžeme jim před upečením udělat pásek z anglické slaniny.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pepřový biftek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

francouzský biftek, biftek s hermelínem, biftek, pravé holandské bifteky, biftek po židovsku, biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, bifteky s vejcem, tropické bifteky



pepřový biftek, recept, minutky


©2023KucharkaRecepty.cz