![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g mletého hovězího masa • smíchaný pepř celý (červený • zelený • černý) • 50 g másla • sůl • 5cl koňaku nebo brandy • 1-2 lžičky dijónské hořčice (můžeme nahradit kremžskou) • 2dl šlehačky Recept pepřový biftek připravíme takto:
Z mletého masa zformujeme vyšší kulaté bifteky na navlhčeném prkénku. Tupou stranou nože lehce naklepeme tak, aby vznikla mřížka. Osolíme a opepříme čerstvě umletým hrubším pepřem, který do masa jemně zatlačíme. Rozpálíme tuk a položíme na něj bifteky. Pečeme cca 3-5 minuty po každé straně. Bifteky upečeme a udržujeme na teple. Do výpeku nalijeme koňak a šlehačku a necháme částečně vyvařit. Omáčka tím zhoustne. Ochutíme hořčicí (můžeme ale vynechat). Pokud bychom chtěli mít bifteky ve slavnostnějším provedení, můžeme jim před upečením udělat pásek z anglické slaniny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pepřový biftek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: francouzský biftek, biftek s hermelínem, biftek, pravé holandské bifteky, biftek po židovsku, biftek na červených fazolkách s ďábelskou omáčkou a celerovými chipsy, bifteky s vejcem, tropické bifteky pepřový biftek, recept, minutky |