![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 2 mladé koroptve • 200 g slaniny • 200 g másla • 5 lžic vývaru • pár větviček šalvěje • sůl • 1 lžíce citronové šťávy Recept pečené mladé koroptve připravíme takto:
Koroptve oškubeme, opálíme, vykucháme, opláchneme a pořádně osušíme. Každou koroptev natřeme solí a dovnitř vložíme dvě až tři větvičky šalvěje (pokud možno čerstvé). Slaninu nakrájíme na tenké plátky, kterými poté celé koroptve obtočíme a upevníme vše párátky. Vložíme do pekáče, zalijeme polovinou rozpuštěného másla a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Během pečení je často poléváme máslem s výpekem. Z upečených koroptví sundáme slaninu a vytáhneme větvičky šalvěje. Zbylé máslo utřeme s citronovou šťávou, koroptve na prsou do kříže přeřízneme a do řezu vložíme citronové máslo. K vypečené šťávě přidáme vývar a zavaříme. Pečené koroptve uložené na míse zalijeme polovinou šťávy a zbylou dáme do omáčníku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené mladé koroptve nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami, pečené brambory se smetanou a žampióny, zapečené brambory s rajčaty a sýrem, pečené kuře iii, zapečené těstoviny se šunkou (šunkofleky) ii, pečené brambory s rajčaty a rozmarýnem, pečené kuře na másle s kmínem, zbojnické pečené maso, zapečené knedlíky, zapečené škubánky se čtyřmi druhy sýra pečené mladé koroptve, recept, hlavní jídla |