![]() |
![]() • 500 g kuřecích jater • 3 cibule • 2 dcl červeného vína • 150 g másla • sádlo • rybízová (nebo brusinková) marmeláda • sůl • koriandr • tymián Recept paštika z kuřecích jater připravíme takto:
Játra odblaníme, zalijeme červeným vínem a dáme do lednice minimálně na 30 minut (lépe několik hodin) uležet. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na sádle, přidáme játra (které jsme předtím scedili) a smažíme. Až jsou játra hotová, necháme vychladnout. Pak přidáme lžíci marmelády, lžičku sušeného tymiánu a půl lžičky (pokud možno mletého) koriandru a rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z kuřecích jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová paštika Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočáka Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Pomazánka z tresčích jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy paštika z kuřecích jater, recept, na chleba |
|