KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept paštika z kuřecích jater potřebujeme tyto suroviny: • 500 g kuřecích jater • 3 cibule • 2 dcl červeného vína • 150 g másla • sádlo • rybízová (nebo brusinková) marmeláda • sůl • koriandr • tymián Recept paštika z kuřecích jater připravíme takto:
Játra odblaníme, zalijeme červeným vínem a dáme do lednice minimálně na 30 minut (lépe několik hodin) uležet. Nadrobno nakrájenou cibuli zesklovatíme na sádle, přidáme játra (které jsme předtím scedili) a smažíme. Až jsou játra hotová, necháme vychladnout. Pak přidáme lžíci marmelády, lžičku sušeného tymiánu a půl lžičky (pokud možno mletého) koriandru a rozmixujeme dohladka. Nakonec přidáme máslo a dochutíme solí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z kuřecích jater nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: paštika z vepřových jater, pomazánka z tresčích jater, francouzská paštika z kachních jater, paštika z kuřecích jater, paštika z husích jater, paštika z divočiny, paštika z kachních jater, paštika z rybího filé, fazolová paštika, vánoční drůbeží paštika paštika z kuřecích jater, recept, na chleba |