![]() |
![]() • 300 g masa z divočáka • 300 g vepřového bůčku • 150 g slaniny • 50 g vepřového sádla • 50 g cibule • 50 g sterilovaných žampiónů • 5 cl koňaku • 1 žloutek • citrónová kůra • sůl • paštikové koření Recept paštika z divočáka připravíme takto:
Bůček vykostíme, odřízneme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin. Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odleželý bůčik dvakrát umeleme, přidáme citrónovou kůru, koření a žloutek a rozmixujeme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme k masu a znovu rozmixujeme. Pak vmícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostky. Paštiku dáme do formy vyložené alobalem, do středu naklademe sterilované žampióny, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme (90 minut). Pak paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a necháme vychladnout do druhého dne. Pak paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z divočáka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Babiččina játrová paštika Bůčková paštika Cikánská paštika Čočková paštika Domácí husí paštika Falešná paštika Fazolová paštika Francouzská paštika z kachních jater Houbová paštika Husí paštika Játrová paštika Kuřecí paštika Litevská paštika Lovecká paštika Masová paštika Paštika z divočiny Paštika z drůbežích jater Paštika z hub Paštika z husích drůbků Paštika z husích jater Paštika z husích jater II Paštika z kachních jater Paštika z králíka s koňakem Paštika z kuřecích jater Paštika z kuřecích jater Paštika z listového těsta Paštika z rybího filé Paštika z vepřových jater Rybí paštika Selská játrová paštika Selská paštika Srnčí paštika Staročeská paštika s játry Špekáčková paštika Uherská paštika z husích jater Vaječná paštika Vánoční drůbeží paštika Velikonoční vaječná paštika Vepřová paštika Vepřová paštika II Zámecká paštika Zeleninová paštika Zvěřinová paštika Zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy paštika z divočáka, recept, na chleba |
|