KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Paštika z divočáka

Kategorie: na chleba, paštiky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept paštika z divočáka potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g masa z divočáka
   • 300 g vepřového bůčku
   • 150 g slaniny
   • 50 g vepřového sádla
   • 50 g cibule
   • 50 g sterilovaných žampiónů
   • 5 cl koňaku
   • 1 žloutek
   • citrónová kůra
   • sůl
   • paštikové koření
Recept paštika z divočáka připravíme takto:
Bůček vykostíme, odřízneme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin. Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odleželý bůčik dvakrát umeleme, přidáme citrónovou kůru, koření a žloutek a rozmixujeme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme k masu a znovu rozmixujeme. Pak vmícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostky. Paštiku dáme do formy vyložené alobalem, do středu naklademe sterilované žampióny, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme (90 minut). Pak paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a necháme vychladnout do druhého dne. Pak paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky.





paštika z divočáka, recept, na chleba


©2024KucharkaRecepty.cz