KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept paštika z divočáka potřebujeme tyto suroviny: • 300 g masa z divočáka • 300 g vepřového bůčku • 150 g slaniny • 50 g vepřového sádla • 50 g cibule • 50 g sterilovaných žampiónů • 5 cl koňaku • 1 žloutek • citrónová kůra • sůl • paštikové koření Recept paštika z divočáka připravíme takto:
Bůček vykostíme, odřízneme kůži, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme v ledničce odležet 24 hodin. Vařené nebo pečené maso z divočáka bez šlach a kostí a odleželý bůčik dvakrát umeleme, přidáme citrónovou kůru, koření a žloutek a rozmixujeme. Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme k masu a znovu rozmixujeme. Pak vmícháme koňak a slaninu nakrájenou na kostky. Paštiku dáme do formy vyložené alobalem, do středu naklademe sterilované žampióny, přikryjeme a ve vodní lázni pomalu dusíme (90 minut). Pak paštiku mírně zatížíme, přebytečný tuk slijeme a necháme vychladnout do druhého dne. Pak paštiku vyklopíme z formy a nakrájíme na tenké plátky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Paštika z divočáka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí paštika, zvěřinová paštika se sušenými švestkami a vlašskými ořechy, cikánská paštika, čočková paštika, uherská paštika z husích jater, paštika z rybího filé, houbová paštika, selská paštika, paštika z divočiny, srnčí paštika paštika z divočáka, recept, na chleba |