![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g telecí kýty • 1 vejce • 40 g hladké mouky • 0,5 dcl mléka • sůl • olej Recept pařížský telecí řízek připravíme takto:
Maso odblaníme, umyjeme, osušíme a nařežeme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a jejich okraje nařízneme (aby se maso při smažení nezkroutilo). Z mouky, vejce, soli a mléka vytoříme těstíčko, ve kterých řízky namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížský telecí řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí kýta po pražsku, telecí guláš, telecí kýta na hříbkách, pavlišovský řízek, vepřový řízek s holandskou omáčkou, brněnský řízek, telecí řízky s houbami a sýrem, pečená telecí ledvina, telecí játra s cibulí, pikantní pařížský kuřecí řízek pařížský telecí řízek, recept, hlavní jídla |