KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Pařížský telecí řízek

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pařížský telecí řízek potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g telecí kýty
   • 1 vejce
   • 40 g hladké mouky
   • 0,5 dcl mléka
   • sůl
   • olej
Recept pařížský telecí řízek připravíme takto:
Maso odblaníme, umyjeme, osušíme a nařežeme na plátky, které lehce naklepeme, osolíme a jejich okraje nařízneme (aby se maso při smažení nezkroutilo). Z mouky, vejce, soli a mléka vytoříme těstíčko, ve kterých řízky namáčíme a smažíme v rozpáleném oleji z obou stran. Podáváme s bramborovou kaší.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Pařížský telecí řízek nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

velehradský řízek z kapra, smažený řízek z divočáka, smažené telecí řízky, pavlišovský řízek, vepřový řízek tonkatsu, telecí pečeně na másle, telecí medailonky s hlívou, telecí kapsy, zámecký řízek, telecí játra s cibulí



pařížský telecí řízek, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz