KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept panna cotta s čerstvými jahodami potřebujeme tyto suroviny: • 6 listů želatiny • vanilkový lusk • 500 g smetany • 100 g cukru • 500 g větších jahod • 4 polévkové lžíce marsaly • čerstvá máta na ozdobu Recept panna cotta s čerstvými jahodami připravíme takto:
Ve studené vodě necháme změknout 6 listů želatiny. vanilkový lusk podélně rozkrojíme, dřeň vydlabeme nožem, přidáme 500 g smetany a 70 g cukru a vše přivedeme k varu. Pak sundáme z plotny a necháme vychladnout. Želatinu rozmačkáme a rozpustíme ve smetaně s cukrem. Vanilkový lusk vyjmeme, směs nalijeme do 4 formiček (asi po 140 ml) a dáme do chladu ztuhnout - nejlépe přes noc. Hodinu před podáváním nakrájíme jahody na čtvrtky a naložíme je do marsaly a 30 g cukru. V širokém hrnci přivedeme k varu menší množství vody a sundám z ohně. Formičku jednu za druhou opatrně na pár sekund ponoříme až po okraj do horké vody, abychom mohli krém z formiček bez problémů vyklopit. Formička s náplní ale nesmí zůstat ve vodě příliš dlouho, aby se krém neroztekl. Smetanový krém opatrně vyklopíme na dezertní talířky, ozdobíme jahodami marinovanými v marsele a pokapeme je marinádou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Panna Cotta s čerstvými jahodami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: reveňové želé s jahodami, kokosová roláda s jahodami, domácí smetanová zmrzlina s jahodami, vanilkový závin s jahodami, tiramisu s jahodami, panna cotta s polevou z granátových jablek, tvarohový dort s jahodami, vanilkový desert s jahodami, jáhlový nákyp s jahodami, roláda s jahodami panna cotta s čerstvými jahodami, recept, sladkosti |