KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept opečená polenta se zeleninou a mozzarelou potřebujeme tyto suroviny: • polenta • cibule • česnek • konzerva rajčat • cuketa • červená paprika • čerstvé byliny dle chuti (bazalka • tymián • oregáno • petrželka) • bazalkové pesto • olivová pasta (nebo černé olivy) • sůl • pepř • olivový olej Recept opečená polenta se zeleninou a mozzarelou připravíme takto:
Polentu buď koupíme již hotovou ve tvaru knedlíku a nakrájíme ji na kolečka asi 1,5 centimetry široká, nebo ji uvaříme dle návodu na obalu, nalijeme na plech, necháme ztuhnout a nakrájíme na kousky asi 10×10 centimetrů. Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky, osmahneme do křupava na olivovém oleji, přidáme na plátky krájený česnek, lehce orestujeme, přidáme papriku na proužky, později vložíme cuketu (tu nejprve s předstihem nakrájíme na kostičky, posolíme, necháme alespoň deset minut odpočinout. Pak vodu z cukety odsajeme čistou utěrkou). Přidáme čerstvé bylinky a po chvilce konzervu rajčat a olivovou pastu nebo černé olivy, osolíme, opepříme, necháme podusit a odstavíme ze sporáku. Mezitím na rovné pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém osmahneme z obou stran nakrájenou polentu. Pak polentu z vrchní strany namázneme bazalkovým pestem, položíme na ni kopeček připravené zeleniny a trochu nakrájené mozzarely a ozdobíme bylinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Opečená polenta se zeleninou a mozzarelou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, bramborový guláš se zeleninou, kuře se zeleninou v římském hrnci, jehněčí džuveč se zeleninou, dušené hovězí nudličky se zeleninou, kuřecí nudličky se zeleninou, krůtí maso se zeleninou, masová směs se zeleninou, zadělávané telecí se zeleninou, jehněčí kotlety se zeleninou opečená polenta se zeleninou a mozzarelou, recept, hlavní jídla |