OkroškaKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept okroška potřebujeme tyto suroviny: • 4-6 vajec vařených studených natvrdo • 4 brambory uvařené studené • 1 čerstvá salátová okurka • 200 g šunky • 1 svazek zelených cibulek • 1-2 svazky ředkviček • 1 litr studeného mléko • 1/4 litru studené vody • 2-3 lžíce majonézy • 1/2 až 1 svazek kopru • sůl • pepř • ocet Recept okroška připravíme takto: Vejce, brambory, salátovou okurku, cibulku, šunku a ředkvičky nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce. Zvlášť si rozšleháme mléko s majonézou a přidáme trochu vody. Tímto nálevem zalejeme ingredience, přidáme sůl, pepř, ocet, nakrájený kopr. Necháme vychladit v ledničce.
okroška, recept, polévky |