KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Norská rybí polévka

Kategorie: polévky, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept norská rybí polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g uzeného lososa
   • 4 brambory
   • 1 pórek
   • 1,5 l zeleninového vývaru
   • 100 ml smetany na šlehání
   • 3 lžíce másla
   • sůl
   • celý pepř
   • kopr
   • olej
Recept norská rybí polévka připravíme takto:
Na rozpuštěném másle s troškou oleje osmahneme nakrájený pórek. Až je pórek měkký, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou. Pak polévku rozmixujeme, přidáme rozdrobeného lososa a smetanu a ještě chvíli mírně povaříme. Podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Při podávání porce norské rybí polévky posypeme jemně nasekaným koprem.





norská rybí polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz