![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 velký květák • 800 ml vývaru z hovězího masa a morkových kostí • 200 ml mléka • 2 žloutky • 40 g másla • sůl • pepř Recept normandský květákový krém připravíme takto:
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Zbylou vodu přilijeme k vývaru, do něj propasírujeme měkký květák, povaříme asi 8 minut, přilijeme 2/3 mléka a znovu krátce povařím. Pak odstavíme, přidáme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Polévku dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Normandský květákový krém nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krémová dýňová polévka, čočkový krém s uzeným masem, zeleninová krémová polévka, mrkvový krém se sektem, okurková krémová polévka s rybou, krémová pórková polévka s balkánským sýrem, krémová celerová polévka, rybí krém s hráškem, krémová rybí polévka, chřestový krém s rajčaty normandský květákový krém, recept, polévky |