KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Normandský květákový krém

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept normandský květákový krém potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 velký květák
   • 800 ml vývaru z hovězího masa a morkových kostí
   • 200 ml mléka
   • 2 žloutky
   • 40 g másla
   • sůl
   • pepř
Recept normandský květákový krém připravíme takto:
Květák očistíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Zbylou vodu přilijeme k vývaru, do něj propasírujeme měkký květák, povaříme asi 8 minut, přilijeme 2/3 mléka a znovu krátce povařím. Pak odstavíme, přidáme máslo a vmícháme žloutky rozšlehané ve zbytku mléka. Polévku dochutíme solí a pepřem.





normandský květákový krém, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz