KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Německá polévka z meruněk

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept německá polévka z meruněk potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g tvrdých meruněk
   • 375 ml bílého vína
   • 375 ml meruňkového nektaru nebo džusu
   • 30 g solamylu
   • 80 g cukru
   • 1 balení vanilínového cukru
   • 1 celá skořice
   • dle chuti: trochu citronové šťávy
Recept německá polévka z meruněk připravíme takto:
Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky. Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut). Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.





německá polévka z meruněk, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz