Německá polévka z meruněkKategorie: polévky, hovězí masoHodnocení receptu: Na recept německá polévka z meruněk potřebujeme tyto suroviny: • 600 g tvrdých meruněk • 375 ml bílého vína • 375 ml meruňkového nektaru nebo džusu • 30 g solamylu • 80 g cukru • 1 balení vanilínového cukru • 1 celá skořice • dle chuti: trochu citronové šťávy Recept německá polévka z meruněk připravíme takto: Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky. Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut). Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
německá polévka z meruněk, recept, polévky |