KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept nakládaný hermelín potřebujeme tyto suroviny: • nekořeněné hermelíny • rostlinný olej • sůl • pepř mletý • pepř celý • ové koření mleté • tymián • česnek • cibule • bobkový list Recept nakládaný hermelín připravíme takto:
Sůl, mletý pepř, mleté nové koření a tymián rozmícháme v malé skleničce s trochou oleje a vytvoříme z toho pastu (poměr koření je asi 10:3:10:15). Hermelíny rozřízneme napůl a obě půlky kořenící pastou potřeme z obou stran. Vložíme do připravené dvoulitrové sklenice, posypeme trochou na plátky nakrájené cibule, přidáme bobkový list, dva tři stroužky česneku a dvě kuličky pepře. A s každou další vrstvou se postup opakuje. Takto navršíme celou sklenici, občas sýry proložíme feferonkou. Nakonec vše zalijeme olejem, lehce proklepeme, aby se ven dostal vzduch, uzavřeme a vložíme do lednice. Za týden až 14 dní můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nakládaný hermelín II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hermelínová pomazánka, nakládaný uzený sýr, nakládaný camembert, naložený hermelín s feferonkami, pikantní pomazánka z hermelínu, vaječná pomazánka s hermelínem a pomazánkovým máslem, nakládaný hermelín iii, nakládaný hermelín, hermelínová pochoutka, vajíčkovo-hermelínová pomazánka nakládaný hermelín ii, recept, na chleba |