Naháč z VysočinyKategorie: speciality, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept naháč z vysočiny potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové kýty • 200 g vepřové plece • 100 ml smetany • sůl • kmín • sladká paprika • 60 g vepřového sádla • 200 ml vývaru Recept naháč z vysočiny připravíme takto: Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 tenké plátky, které dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou plec společně s kmínem umeleme, osolíme, přidáme mletou papriku a smetanu a dobře promícháme. Nádivku rozdělíme na osm dílů. Na připravené plátky kýty dáme vždy dvě dávky náplně, které klademe co nejblíže k okrajům tak, abychom je mohli dobře stočit proti sobě ke středu plátku. Takto připravené "naháče" vložíme do sádlem vymazané nádoby těsně vedle sebe, aby při pečení zůstal zachován jejich tvar. V rozpálené troubě zapékáme asi 5 minut při 250°C, potom snížíme teplotu na 180°C, maso podlijeme vývarem a pečeme dozlatova. V průběhu pečení maso obrátíme. Průběžně poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem.
naháč z vysočiny, recept, speciality |