KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Naháč z Vysočiny

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept naháč z vysočiny potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové kýty
   • 200 g vepřové plece
   • 100 ml smetany
   • sůl
   • kmín
   • sladká paprika
   • 60 g vepřového sádla
   • 200 ml vývaru
Recept naháč z vysočiny připravíme takto:
Vepřovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 tenké plátky, které dobře naklepeme a osolíme. Vepřovou plec společně s kmínem umeleme, osolíme, přidáme mletou papriku a smetanu a dobře promícháme. Nádivku rozdělíme na osm dílů. Na připravené plátky kýty dáme vždy dvě dávky náplně, které klademe co nejblíže k okrajům tak, abychom je mohli dobře stočit proti sobě ke středu plátku. Takto připravené "naháče" vložíme do sádlem vymazané nádoby těsně vedle sebe, aby při pečení zůstal zachován jejich tvar. V rozpálené troubě zapékáme asi 5 minut při 250°C, potom snížíme teplotu na 180°C, maso podlijeme vývarem a pečeme dozlatova. V průběhu pečení maso obrátíme. Průběžně poléváme výpekem a podle potřeby podléváme vývarem.





naháč z vysočiny, recept, speciality


©2023KucharkaRecepty.cz