![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře cca 1 kg • 1 malá červená cibule • 150 g žampiónů • 20 g másla • 200 g vnitřku vinné klobásy • 1 vejce • sůl • pepř • majoránka • 1 stroužek česneku • 50 g strouhanky • slaná voda k potírání Recept nadívané norimberské kuře připravíme takto:
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky. Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme. Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek. Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme. Kuře omyjeme, osušíme, dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití. Povrch masa osolíme a opepříme. Kuře pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud nemá kůrčičku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Nadívané norimberské kuře nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí nudličky s fazolemi, kuře pana ministra, kuřecí prsa se sýrovou omáčkou, kuřecí prsa na červeném víně, kuřecí steak na bylinkovém másle s broskvemi, kuřecí plátky po staročesku, pečená kuřecí stehna, pečené kuře na másle s kmínem, zázvorové kuře, kuře na víně nadívané norimberské kuře, recept, hlavní jídla |