Nadívaná holoubataKategorie: specialityHodnocení receptu:   Na recept nadívaná holoubata potřebujeme tyto suroviny: • 4 holoubata • 4 plátky slaniny • játra z holoubat (nebo drůbeží) • 2 lžíce másla • 1 vejce • 1,5 dcl mléka • 2–3 housky • muškátový květ • sůl Recept nadívaná holoubata připravíme takto: Housky nakrájené na kostičky spaříme horkým mlékem. Máslo utřeme se žloutkem, solí, květem a na nudličky nakrájenými játry. Vše smícháme s máčenou žemlí a z bílků ušlehaným sněhem. Z vykuchaných a očištěných holoubat vyjmeme opatrně volátko, aby se nepoškodila kůže. Holoubata naplníme nádivkou, zašijeme je, zabalíme do plátku slaniny a dáme péci.
nadívaná holoubata, recept, speciality |