![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g zvěřiny (přední maso srnčí • jelení • daňčí • mufloní) • 200 g zvěřinových nebo hovězích kostí • 2 l vody • nové koření • celý pepř • kousek cibule • 100 g kořenové zeleniny • 50 g hub • 4 lžíce sterilovaného hrášku • 20 g másla • 60 g domácích nudlí • masox • pažitka • sůl Recept myslivecká polévka připravíme takto:
Zvěřinu a kosti očistíme, spaříme vařící vodou, opláchneme, zalijte studenou vodou, přidáme sůl, cibuli, pepř a nové koření, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni, až maso změkne. Dvacet minut před koncem varu přidáme mrkev, celer a petržel. Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, přidáme do procezeného vývaru a krátce povaříme. Z kostí obereme maso, to nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi (které jsme uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat). Podle potřeby dolijeme horkou vodou na objem 1,3 l, dochutíme masoxem a už jen velmi krátce povaříme. Při podávání posypeme nadrobno nasekanou pažitkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Myslivecká polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: myslivecká polévka s knedlíčky myslivecká polévka, recept, polévky |