![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 200 g hovězích ledvinek • 50 g hlávkového salátu • 2 velké brambory • 1 cibule • 100 g pórku • kousek celeru • kousek petržele • 1,25 l vývaru • 2 slané okurky (nebo sterilované sladkokyselé) • 2 lžíce másla • ocet • sůl • pepř • kopr • 1,5 dcl kysané smetany Recept moskevský rasolnik připravíme takto:
Ledvinky odblaníme, rozkrojíme v půli a ostrým nožem vyřízneme močovody. Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící vody a necháme přejít varem. Pak je propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, zalijte trochou vody a uvaříme doměkka (asi 50 minut). Pak scedíme. Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme do vroucího vývaru současně s bramborami a okurkami nakrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut. Pak přidáme hlávkový salát nakrájený na drobné kousky a ocet a vaříme ještě 5 minut. Při podávání dáme do polévky ledvinky, smetanu a nakrájený kopr. V naší kuchařce bylo kromě receptu Moskevský rasolnik nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč moskevský moskevský rasolnik, recept, polévky |