KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Moravský vrabec II

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept moravský vrabec potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové plece
   • 500 g kysaného zelí
   • 1 brambora
   • česnek
   • 3 cibule
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • ocet
   • kmín
Recept moravský vrabec připravíme takto:
Vepřovou plec nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme, smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme asi 2 hodiny odležet v chladu. Do pekáče dáme nakrájenou cibuli a připravené maso, zprudka opečeme, zalijeme šálkem vody a za občasného podlévání výpekem pečeme v troubě do změknutí (asi hodinu). Kysané zelí slijeme a rozkrájíme. Na pánvi orestujeme cibuli a necháme zesklovatět, poté přidáme zelí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, zahustíme tím zelí a ještě chvíli dusíme. Nakonec přidáme ocet a sůl podle chuti. Podáváme nejlépe s bramborovým knedlíkem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravský vrabec II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

moravský králík, moravský vrabec, moravský pivní guláš, velkomoravský řízek



moravský vrabec ii, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz