![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřového plecka bez kosti • 200 g čerstvých žampiónů • 750 ml mléka • 3 cibule • 3 stroužky česneku • 6 lžic sádla • půl svazku petrželové natě • sůl • pepř • vegeta • 1 lžíce rozmarýnu Recept mléčný guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší kousky. Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme česnak rozetřený se soľou a krátce osmahneme. Přidáme maso a krátce ho opečeme ze všech stran. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, přidáme k masu a společně osmahneme. Přidáme očištěné a nakrájené žampióny a zalijeme horkým mlékem. Přimícháme nasekaný rozmarýn, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Potom hrnec odkryjeme a na prudkém ohni za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se vytvoří hustá omáčka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a vegetou. Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mléčný guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: guláš s lečem, jihočeský guláš ze sumce, debrecínský guláš s rajčaty, guláš zvěřinový, játrový guláš, pochoutkový guláš na slanině a másle, kančí guláš s brusinkami, bramborový guláš s uzeninou, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, bramborový guláš mléčný guláš, recept, hlavní jídla |