KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Mléčný guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mléčný guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g vepřového plecka bez kosti
   • 200 g čerstvých žampiónů
   • 750 ml mléka
   • 3 cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 6 lžic sádla
   • půl svazku petrželové natě
   • sůl
   • pepř
   • vegeta
   • 1 lžíce rozmarýnu
Recept mléčný guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme na menší kousky. Sádlo rozehřejeme v hrnci, přidáme česnak rozetřený se soľou a krátce osmahneme. Přidáme maso a krátce ho opečeme ze všech stran. Cibuli nakrájíme na tenké plátky, přidáme k masu a společně osmahneme. Přidáme očištěné a nakrájené žampióny a zalijeme horkým mlékem. Přimícháme nasekaný rozmarýn, přikryjeme a vaříme na mírném ohni asi 70 minut. Potom hrnec odkryjeme a na prudkém ohni za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se vytvoří hustá omáčka. Nakonec dochutíme solí, pepřem a vegetou. Podáváme posypané nasekanou zelenou petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Mléčný guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

barevný guláš, bačovský guláš z beraního masa, irský jehněčí guláš, guláš s houbami, seitan natural guláš, telecí pivní guláš, játrový guláš, skopový guláš se zeleninou, guláš z pýchavek, moravský pivní guláš



mléčný guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz