KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Medový grilovaný pstruh

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept medový grilovaný pstruh potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 1,5 lžíce medu
   • 1 lžíce zelené petrželky
   • 2 lžíce citronové šťávy
   • máslo
   • sůl
   • pepř
Recept medový grilovaný pstruh připravíme takto:
Pstruhy opláchneme, osušíme, vykucháme, odstraníme ploutve a ocas seřízneme do špičky, na bocích uděláme pár zářezů. V misce utřeme 25 gramů másla s petrželkou, osolíme, opepříme a vložíme pstruhům do břicha. Na pánvičce rozpustíme 60 gramů másla přidáme med a citronovou šťávu a jemně ohříváme, aby se vše spojilo. Medovou směsí potřeme pstruhy a grilujeme je za občasného potírání asi 6 minut na každé straně. Podáváme s tmavým chlebem nebo s vařenými brambory a máslem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Medový grilovaný pstruh nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

plněný pstruh, pstruh po kyjevsku, pstruh na modro, pikantní pstruh, grilovaný kapr s jablečnou omáčkou, pstruh na tokajském víně, pstruh s bylinkovou omáčkou, pstruh na slanině, pstruh po savojsku, pstruh s petrželovou omáčkou



medový grilovaný pstruh, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz