![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 pstruzi • 1,5 lžíce medu • 1 lžíce zelené petrželky • 2 lžíce citronové šťávy • máslo • sůl • pepř Recept medový grilovaný pstruh připravíme takto:
Pstruhy opláchneme, osušíme, vykucháme, odstraníme ploutve a ocas seřízneme do špičky, na bocích uděláme pár zářezů. V misce utřeme 25 gramů másla s petrželkou, osolíme, opepříme a vložíme pstruhům do břicha. Na pánvičce rozpustíme 60 gramů másla přidáme med a citronovou šťávu a jemně ohříváme, aby se vše spojilo. Medovou směsí potřeme pstruhy a grilujeme je za občasného potírání asi 6 minut na každé straně. Podáváme s tmavým chlebem nebo s vařenými brambory a máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Medový grilovaný pstruh nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pstruh se sýrem, pstruh se slaninou, pstruh po kyjevsku, vánoční pstruh na mandlích, grilovaný hovězí jazyk, pstruh na slanině ii, pstruh na houbách, pstruh na rozmarýnu, pstruh po arménsku, pstruh s bylinkovou omáčkou medový grilovaný pstruh, recept, hlavní jídla |