KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Medový grilovaný pstruh

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept medový grilovaný pstruh potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruzi
   • 1,5 lžíce medu
   • 1 lžíce zelené petrželky
   • 2 lžíce citronové šťávy
   • máslo
   • sůl
   • pepř
Recept medový grilovaný pstruh připravíme takto:
Pstruhy opláchneme, osušíme, vykucháme, odstraníme ploutve a ocas seřízneme do špičky, na bocích uděláme pár zářezů. V misce utřeme 25 gramů másla s petrželkou, osolíme, opepříme a vložíme pstruhům do břicha. Na pánvičce rozpustíme 60 gramů másla přidáme med a citronovou šťávu a jemně ohříváme, aby se vše spojilo. Medovou směsí potřeme pstruhy a grilujeme je za občasného potírání asi 6 minut na každé straně. Podáváme s tmavým chlebem nebo s vařenými brambory a máslem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Medový grilovaný pstruh nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, pstruh po kyjevsku, pikantní pstruh, pstruh plněný houbami, pstruh na másle, pstruh plněný tvarohem, pstruh na víně, pstruh na roštu, pstruh se slaninou, pstruh na smetaně



medový grilovaný pstruh, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz