![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g polohrubé mouky • 40 g droždí • 1 necelý hrnek mléka • 2 lžíce cukru • 2 žloutky • 100 g másla • 100 g tekutého medu • špetka soli • vejce na potření • med na pomazání Recept medové jidášky připravíme takto:
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky, přidáme mouku se špetkou soli, zbylé mléko a kvásek a zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky. Necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, ta klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme a necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Pak upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním namažeme medem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Medové jidášky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: medové pusinky, plněné medové řezy, rumové kuličky medové, medové kostky, medové hvězdičky, pečené švestky v medovém víně medové jidášky, recept, sladkosti |