KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Medové jidášky

Kategorie: sladkosti, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept medové jidášky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g polohrubé mouky
   • 40 g droždí
   • 1 necelý hrnek mléka
   • 2 lžíce cukru
   • 2 žloutky
   • 100 g másla
   • 100 g tekutého medu
   • špetka soli
   • vejce na potření
   • med na pomazání
Recept medové jidášky připravíme takto:
Z droždí, cukru, trochy mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek. V míse utřeme máslo s medem a žloutky, přidáme mouku se špetkou soli, zbylé mléko a kvásek a zpracujeme, až se nechytá nádoby ani vařečky. Necháme vykynout. Vykynuté těsto vyválíme asi na 1 cm plát, ze kterého vykrajujeme kolečka, ta klademe na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech, potřeme rozšlehaným vejcem, špejlí nebo vidličkou několikrát propíchneme a necháme na plechu ještě asi 20 minut kynout. Pak upečeme v předehřáté troubě. Před podáváním namažeme medem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Medové jidášky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

medové pusinky, plněné medové řezy, rumové kuličky medové, medové kostky, medové hvězdičky, pečené švestky v medovém víně



medové jidášky, recept, sladkosti


©2023KucharkaRecepty.cz