![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g cukru krupice • 60 g tmavé čokolády • 1 hrst lístků máty • 300 ml mléka • 150 ml smetany ke šlehání • 6 vajec Recept mátová zmrzlina připravíme takto:
Vejce a cukr dáme do mísy a šleháme elektrickým šlehačem nebo kovovou metlou do zhoustnutí. Čokoládu nastrouháme nebo nasekáme nadrobno. Mléko a smetanu přivedeme za stálého míchání k varu. Jakmile se začnou tvořit bubliny, vlijeme směs za stálého míchání do ušlehaných vajec a opatrně za stálého míchání vaříme, dokud směs nezhoustne tak, aby ulpívala na vařečce. Mátové lístky omyjeme, natrháme na kousky a vmícháme do krému. Po vychladnutí krém přikryjeme potravinářskou fólií, necháme stát 1,5 hodiny a potom uložíme na 30 minut do chladničky. Krém přecedíme, abychom z něj odstranili mátu, přelijeme do nádoby a dáme do ledničky. Po zatuhnutí směs vyndáme, rozšleháme a znovu vrátíme do ledničky. Postup opakujeme 4x v půlhodinových intervalech. Pak uložíme do mrazáku. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mátová zmrzlina nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jahodová zmrzlina ii, domácí borůvková zmrzlina, citrónová zmrzlina ii, kávová zmrzlina, italská zmrzlina, jahodová vodová zmrzlina, jednoduchá domácí ovocná zmrzlina ii, kiwi zmrzlina, zmrzlina ze zeleného čaje (hana aisu), domácí smetanová zmrzlina s borůvkami mátová zmrzlina, recept, sladkosti |