KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept masopustní koblihy potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hrubé mouky • 30 g droždí • 70 g cukru • 150-300 ml mléka • 3 vaječné žloutky • sůl • citronová kůra • rum • mouka na vyválení • tuk na smažení • meruňkový džem • moučkový cukr na posypání Recept masopustní koblihy připravíme takto:
Do mísy prosijeme mouku a uděláme do ní důlek, do kterého vložíme rozdrobené droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažného mléka a dáme na teplé místo nakynout. Poté přidáme žloutky, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, rum a zbytek vlažného mléka. dobře vymícháme na hladké vláčné těsto, přikryjeme ho utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Pak těsto vyválíme na pomoučeném válu na plát silný asi centimetr. Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 10 cm. Na druhou polovinu těsta naneseme stejný počet dávek džemu, jako máme koleček. Vykrojená kolečka přiložíme na džem a stiskem obě části těsta spojíme. Vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout. Koblihy smažíme dozlatova v zahřátém tuku po obou stranách, pak necháme tuk okapat, posypeme cukrem a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Masopustní koblihy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: domácí koblihy, banánové koblihy, masopustní šišky, rychlé koblihy, bramborové koblihy, holandské koblihy masopustní koblihy, recept, sladkosti |