MačankaKategorie: polévky, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept mačanka potřebujeme tyto suroviny: • 30 dkg hovězího masa • 3 čerstvé houby nebo hrst sušených • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 3 lžíce sladké papriky • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • tuk • ocet Recept mačanka připravíme takto: Maso spolu s nakrájenými houbami uvaříme do měkka. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme a opět vrátíme do vývaru, přidáme česnek, osolíme a opepříme a ještě chvilku povaříme. V hrnku vody rozmícháme hladkou mouku, přilijeme do vroucí polévky a za občasného míchání vaříme ještě 5 minut. Nakonec dochutíme lžící octa. Na pánvi na oleji osmahneme nakrájenou cibuli do zlatova a přisypeme sladkou papriku. Při podávání nalijeme polévku do talíře a posypeme cibulí s paprikou.
mačanka, recept, polévky |