KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept langoše potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hladké mouky • sůl • 1 kostička droždí (42 g) • 4 dl mléka • cukr • tuk na smažení a na potření 4 lžíce tatarské omáčky • 4 stroužky česneku • kečup • strouhaný sýr Recept langoše připravíme takto:
Hladkou mouku smícháme v míse se solí. Droždí rozdrobíme do trochy oslazeného teplého mléka a necháme vykynout. Kvásek nalejeme do mouky, přidáme zbylé vlažné mléko a vypracujeme řidší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přidáme trochu vlažné vody. V míse poprášíme těsto moukou a zakryté utěrkou ho necháme kynout. Vykynuté těsto dáme na vál a větší skleničkou vykrájíme z rozváleného těsta placky. Opět je necháme nakynout, pak každou ještě roztáhneme na větší placku a hned vkládáme do rozpáleného tuku a smažíme z obou stran dozlatova. Těsto se smažením nafoukne. Hotové langoše necháme okapat na ubrousku, potřeme tatarskou omáčkou smíchanou s utřeným česnekem, pokapeme kečupem a posypeme sýrem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Langoše nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: langoše s pomazánkou z nivy, rychlé pikantní langoše, langoše z nekynutého těsta, jemné kynuté bramborové langoše langoše, recept, předkrmy |