LablabiKategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept lablabi potřebujeme tyto suroviny: • 2 šálky cizrny • 4-6 prolisovaných stroužků česneku • 1 polévková lžíce harrisy • 1 polévková lžíce kmínu • šťáva z jednoho citronu • 6 polévkových lžic olivového oleje • 3 velké plátky den starého arabského chleba • sůl Recept lablabi připravíme takto: Cizrnu připravíme podle návodu na obale a vaříme, dokud nezměkne. V této fázi by mělo v hrnci zbýt zhruba dvojnásobné množství vody než cizrny. Dále přidáme prolisované stroužky česneku, harrisu a namletý kmín a pozvolna vaříme zhruba deset minut. Podle potřeby dosolíme. Těsně před podáváním zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Servírujeme v hlubokých miskách a navrch natrháme kousky arabského chleba.
lablabi, recept, polévky |