KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Lablabi

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept lablabi potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 šálky cizrny
   • 4-6 prolisovaných stroužků česneku
   • 1 polévková lžíce harrisy
   • 1 polévková lžíce kmínu
   • šťáva z jednoho citronu
   • 6 polévkových lžic olivového oleje
   • 3 velké plátky den starého arabského chleba
   • sůl
Recept lablabi připravíme takto:
Cizrnu připravíme podle návodu na obale a vaříme, dokud nezměkne. V této fázi by mělo v hrnci zbýt zhruba dvojnásobné množství vody než cizrny. Dále přidáme prolisované stroužky česneku, harrisu a namletý kmín a pozvolna vaříme zhruba deset minut. Podle potřeby dosolíme. Těsně před podáváním zakápneme citronovou šťávou a olivovým olejem. Servírujeme v hlubokých miskách a navrch natrháme kousky arabského chleba.





lablabi, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz