![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg polohrubé mouky • 150 g rostlinného másla • 30 g droždí • 250 ml mléka • 3 žloutky • 120 g práškového cukru • půl lžičky soli • 1 lžička nastrouhané citrónové kůry • tuk na vymazání plechu • vejce na potření Recept kynuté pomlázky připravíme takto:
Z vejce, 2 lžic mléka, lžíce cukru a lžíce mouky uděláme kvásek. Jakmile kvásek vzejde, přidáme do něj zbývající mouku a cukr, rozpuštěný tuk, mléko se žloutky a solí, strouhanou citrónovou kůru a vše zpracujeme v polotuhé těsto (můžeme přidat rozinky a spařené oloupané mandle). Necháme je dvě hodiny kynout, poté vytvarujeme do několika pomlázek. Ty opět necháme kynout, potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme na vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kynuté pomlázky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta kynuté pomlázky, recept, sladkosti |