KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept květák s vepřovým masem potřebujeme tyto suroviny: • 350 g vepřového masa (kýta • ramínko • libový bůček) • 1 květák • 2-3 lžíce sójové omáčky • 1 lžíce Solamylu • 1 bílek • 1 lžička drceného kmínu • sůl • špetka pálivé papriky • olej na smažení • trocha octa Recept květák s vepřovým masem připravíme takto:
Na pánvi osmažíme na oleji za stálého míchání květák rozebraný na malé růžičky (hned zpočátku jej osolíme, aby pustil vodu a rychleji změkl) asi 6 minut na prudkém ohni. Na druhé pánvi na oleji rychle osmahneme maso nakrájené na hranolky, které jsme ještě před smažením dali do Solamylu smíchaného s bílkem a trochou vody. Smažíme prudce asi 2 minuty tak, aby hranolky masa se co nejdříve oddělily od sebe. Až maso zbělá, přidáme koření, předsmažený květák a ještě chvíli smažte vše společně. Nakonec květák s vepřovým masem zakápneme octem (množství podle chuti), promícháme a ihned podáváme. Podáváme s rýží, různě upravenými brambory nebo s chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Květák s vepřovým masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s krůtím masem, houby s vepřovými játry, zapečené brambory s vepřovým masem, zapékaná cuketa s mletým masem, fazolový guláš s masem, papriky plněné uzeným tofu a mletým masem, bramborové špecle s kuřecím masem, papriky plněné masem a rýží v rajské omáčce, zapečený květák se šunkou, špenát s vepřovým masem květák s vepřovým masem, recept, hlavní jídla |