Kutle s kobzolamaKategorie: hlavní jídla, vnitřnostiHodnocení receptu: Na recept kutle s kobzolama potřebujeme tyto suroviny: • 500 g drštek • 1 mrkev • 1 petržel • 20 g másla • 50 g hladké mouky • 2 dcl mléka • 5 bobkových listů • 6 kuliček nové koření • sůl • 1 lžíce octa Recept kutle s kobzolama připravíme takto: Dobře omyté dršťky uvaříme do poloměkka. Pak přidáme mrkev, petržel, bobkový list a nové koření a dál vaříme. Až jsou dršťky měkké, vytáhneme je z hrnce, nakrájíme na menší kousky a vhodíme zpět do polévky, ve které jsme je vařili. Připravíme jíšku: rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, zpěníme, přilijeme vodi a rozšleháme. Jíšku přidáme do polévky a povaříme 20 minut. Pak přidáme mléko s trochou hladké mouky, kterou jsme v mléce rozšlehali a opět povařím. Omáčka musí být hustá. Podle potřeby dochutíme trochou octa. Drštkovou omáčku (kutle) podáváme s vařenými brambory.
kutle s kobzolama, recept, hlavní jídla |