KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kuřecí perkelt

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kuřecí perkelt potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře
   • 50 g másla
   • 1 menší cibule
   • 1 dl smetany
   • 40 g hladké mouky
   • 2 lžíce rajčatového protlaku
   • mletá paprika
   • sůl
Recept kuřecí perkelt připravíme takto:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme. Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme.





kuřecí perkelt, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz