![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře • 50 g másla • 1 menší cibule • 1 dl smetany • 40 g hladké mouky • 2 lžíce rajčatového protlaku • mletá paprika • sůl Recept kuřecí perkelt připravíme takto:
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na polovině másla, vmícháme mletou papriku, přidáme na porce nakrájené, osolené kuře a trochu vody a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky, zředíme vodou, dobře rozšleháme a za častého míchání povaříme. Do omáčky přidáme rajčatový protlak, smetanu, přivedeme k varu, procedíme na porce kuřat, přisolíme a pomalu prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuřecí perkelt nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: skopový perkelt, ztracená kuřecí játra, kuřecí játra na smetaně, kuřecí játra na cibulce, paella s kuřecím masem a mušlemi, česneková kuřecí stehna, kuřecí prsa na víně s česnekem, kuřecí játra v bramborových plackách, kuřecí maso s játry a šunkou, kantonské kuřecí závitky kuřecí perkelt, recept, hlavní jídla |