![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 ks kuřecích čtvrtek • 250 g žampiónů • 5 lžic olivového oleje • 4 stroužky česneku • 4 vyzrálá rajčata • 50 g rajčatového protlaku • 150 ml bílého vína • kuřecí vývar • 1 lžíce másla • 1 lžíce hladké mouky • sůl • mletý pepř • petrželka • citrónová šťáva Recept kuře ala marengo připravíme takto:
Očištěné, omyté a osušené porce masa osolíme, opepříme, pokapeme olejem a v ledničce necháme alespoň půl hodiny uležet. Pak směs zprudka z každé strany opečeme. Rajčata oloupeme, houby očistíme, oboje nakrájíme na plátky, spolu s nahrubo nakrájenou cibulí a rozsekaným česnekem přidáme k opečenému kuřeti, podlijeme vývarem, přidáme víno, protlak a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Pak vložíme do středně vyhřáté trouby a odkryté pečeme. Až povrch kuřete získá krásně křupavou kůrčičku, přendáme z trouoby na plotýnku, do vzniklé omáčky vložíme utřené máslo s moukou a krátce povaříme. Podáváme posypané najemno nakrájenou petrželkou a pokapané citrónovou šťávou a s vařenými bramborami nebo dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kuře ala Marengo nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuře po římsku, přírodní kuřecí závitek s kapustou, rychlé kuřecí rizoto, kuře s rozmarýnem, fazolový kuřecí guláš, kuře na paprice, kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, houby s kuřecími játry, kuřecí karbanátky se žampiony kuře ala marengo, recept, hlavní jídla |