![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kompotová sklenice sušených hub • 5 rohlíků (i starších) • 1 cibule • 4 stroužky česneku • 400 ml mléka • sůl • mletý pepř • majoránka • sádlo • 3-4 bílky Recept krkonošský kuba připravíme takto:
Sušené houby povaříme asi 5 minut v polovičním množství mléka - vaříme zvolna, aby mléko nepřeteklo. Rohlíky nakrájíme na kousky a namočíme do zbylého mléka. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozkrojíme na 4 díly. Uvařené změklé houby procedíme, z navlhčených rohlíků případně vymačkáme přebytečné mléko. Na masovém strojku meleme střídavě houby, kousky rohlíků, cibuli a česnek. Do mleté směsi přidáme trochu soli, pepře a majoránky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do houbové směsi. Sádlem vytřeme pekáč a mletou směs do ní urovnáme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C tak dlouho, až okraje začnou hnědnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošský kuba nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbový kuba, krkonošský bramborový závin, krkonošský hubník, boršč krkonošský, houbový kuba z pohanky, černý kuba, vánoční kuba, staročeský houbový kuba, krkonošský brdlajs, kuba krkonošský kuba, recept, hlavní jídla |