KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept krkonošský brdlajs potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg vařených brambor • 400 g hrubé mouky • 250 g uzeného masa • 3 vejce • sůl • sádlo Recept krkonošský brdlajs připravíme takto:
Z brambor, mouky, vajec, tuku a soli vypracujeme vláčné, nelepivé těsto. Z něj vyválíme placku a vykrájíme kolečka o průměru asi 6 centimetrů. Do středu koleček položíme nadrobno nakrájené maso, kolečka zabalíme jako buchty, pomažeme je rozpuštěným sádlem, naklademe do vymaštěného pekáče, necháme je ještě chvíli odpočinout a pak upečeme v troubě dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošský brdlajs nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč krkonošský, krkonošský bramborový závin, krkonošský kuba, krkonošský hubník krkonošský brdlajs, recept, hlavní jídla |