KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krkonošský bramborový závin

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkonošský bramborový závin potřebujeme tyto suroviny:

   • 1000 g brambor
   • 2 vejce
   • 250 g hrubé mouky
   • 120 g krupice
   • sůl
   • na náplň: 250 g uzeného masa
   • 1 cibule
   • 30 g sádla
   • 30 g strouhanky
Recept krkonošský bramborový závin připravíme takto:
Brambory uvaříme ve šlupce den předem. Potom je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučené desce, rovnoměrně potřeme připravenou náplní, zavineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme. Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme. Uvařený závin nakrájíme na plátky. Náplň připravíme tak, že uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme nakrájané uzené maso a strouhanku, osmahneme a necháme vychladnout.





krkonošský bramborový závin, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz