![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1000 g brambor • 2 vejce • 250 g hrubé mouky • 120 g krupice • sůl • na náplň: 250 g uzeného masa • 1 cibule • 30 g sádla • 30 g strouhanky Recept krkonošský bramborový závin připravíme takto:
Brambory uvaříme ve šlupce den předem. Potom je oloupeme a nastrouháme, přidáme mouku, krupici, sůl a vejce a vypracujeme tužší těsto, které rozválíme na pomoučené desce, rovnoměrně potřeme připravenou náplní, zavineme, zabalíme do čisté vlhké utěrky a oba konce pevně svážeme. Závin vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme. Uvařený závin nakrájíme na plátky. Náplň připravíme tak, že uzené maso uvaříme a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme v rozehřátém sádle, přidáme nakrájané uzené maso a strouhanku, osmahneme a necháme vychladnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krkonošský bramborový závin nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborový guláš se zeleninou, krkonošský kuba, bramborový guláš s mletým masem, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, závin plněný mletým masem s kapustou, bramborový šoulet, jogurtový závin, bramborový guláš s klobásou, buvolí závin, kuřecí játra v bramborových plackách krkonošský bramborový závin, recept, hlavní jídla |