![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 králičí stehna • 50 g uzené pancetty • 2 cibule • 2 stroužky česneku • 200 g sušených švestek • 1 dcl brandy • 0,25 l kuřecího vývaru • 2 lžíce hladké mouky • 0,5 l piva • kousek másla • sůl • pepř • čerstvý tymián • 3 bobkové listy Recept králík po vlámsku připravíme takto:
Švestky namočíme do brandy naředěného trošičkou teplé vody. Stehna osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Až cibule začne zlátnout, vyjmeme ji, na výpeku opečeme stehna z obou stran a vyjmeme. Dáme zpět osmahlou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a na proužky nakrájenou slaninu a za stálého míchání restujeme. Pak přidáme mouku, zase orestujeme, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme švestky i s nálevem a vrátíme do kastrolu maso. Potom zalijeme pivem, chvilku povaříme, přikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do trouby (v polovině dušení maso obrátíme). Hotové maso vyndáme z omáčky, tu zredukujeme na správnou hustotu, přidáme kousek studeného másla a vrátíme zpět stehna. Králíka po vlámsku podáváme s vařenými brambory nebo s noky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po vlámsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: myslivecký králík na smetaně, birminghamský smažený králík, králík na česneku a rozmarýnu, dušený králík, králík na šalvěji, pečený králík na víně, králík s nivou, utajený králík, ticinský králík, kanadský králík králík po vlámsku, recept, hlavní jídla |