KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krakonošův oheň

Kategorie: minutky, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krakonošův oheň potřebujeme tyto suroviny:

   • 500g kuřecího masa
   • 2 30% smetany ke šlehání
   • olej
   • 5 větších cibulí
   • sójová omáčka
   • chilli nebo tabasco
   • sůl
   • pepř
Recept krakonošův oheň připravíme takto:
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule a až začně pěnit, přidáme maso a orestujeme do zlatova. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutu) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a případně přisolíme nebo přikápneme sojovou omáčku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není maso měkké. Nakonec dochutíme chilli nebo tabascem podle chuti.





krakonošův oheň, recept, minutky


©2024KucharkaRecepty.cz