Krakonošův oheňKategorie: minutky, drůbeží masoHodnocení receptu: Na recept krakonošův oheň potřebujeme tyto suroviny: • 500g kuřecího masa • 2 30% smetany ke šlehání • olej • 5 větších cibulí • sójová omáčka • chilli nebo tabasco • sůl • pepř Recept krakonošův oheň připravíme takto: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a trošku osolíme a zakápneme sojovkou. Chvilku necháme odležet a mezi tím si nachystáme cibuli na půlkolečka tak, aby se potom rozpadla na proužky. Na pánev nalijeme olej a dáme kousíček cibule a až začně pěnit, přidáme maso a orestujeme do zlatova. Potom přidáme cibuli a vařečkou ji rozďoubeme na proužky a chvilinku orestujeme (jen asi minutu) a vše zalijeme smetanou. Ochutnáme a případně přisolíme nebo přikápneme sojovou omáčku. Necháme ve šlehačce povařit, dokud není maso měkké. Nakonec dochutíme chilli nebo tabascem podle chuti.
krakonošův oheň, recept, minutky |