KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krakonošův guláš

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krakonošův guláš potřebujeme tyto suroviny:

   • 70 dkg vepřové plece
   • 20 dkg cibule
   • 15 dkg pórku
   • 10 dkg rajského protlaku
   • 2 lžíce kečupu
   • 15 dkg červené papriky
   • 15 dkg zelené papriky
   • 1 dkg bílý jogurt
   • 4 stroužky česneku
   • 2 bobkové listy
   • 4 kuličky nového koření
   • sladká mletá paprika
   • kmín
   • pepř
   • sůl
   • majoránka
   • trocha vegety
   • houbový masox
   • máslo
Recept krakonošův guláš připravíme takto:
Maso nakrájíme, osmahneme na másle a pak ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, přidáme mletou papriku, rajský protlak, utřený česnek a koření kromě majoránky, podlijeme trochou vody, přidáme kostku houbového masoxu, vrátíme zpět maso a dusíme. Až je maso měkké, přidáme jogurt, majoránku a papriky nakrájené na nudličky a za stálého míchání povaříme asi 5 minut. Podáváme s bramboráčky, knedlíky, chlebem nebo těstovinami.





krakonošův guláš, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz