KostrbáčKategorie: přílohy, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu: Na recept kostrbáč potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg brambor • 2 hrnky hrubé krupice • 2 cibule • 6 stroužků česneku • 200 g škvarků • sůl • mletý pepř • majoránka • sádlo Recept kostrbáč připravíme takto: Brambory uvaříme, oloupeme a rozmačkáme. Na tuku osmahlé škvarky dáme do pekáče, přidáme rozmačkané brambory, krupici, nadrobno nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, mletý pepř, majoránku a sůl a promícháme. Dáme do vyhřáté trouby a upečeme. Během pečení neustále mícháme, až se vytvoří dozlatova opečený kostrbáč. Kostrbáč podáváme s bramborovou nebo chlebovou polévkou.
kostrbáč, recept, přílohy |