KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Koroptví polévka

Kategorie: polévky, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept koroptví polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 koroptve
   • 1 cibule
   • 1 mrkev
   • 1 petržel
   • kousek celeru
   • cca 2 dkg soli
   • 2 l vody
   • petrželka
   • 40 g rýže na zavářku
   • 1 vejce
Recept koroptví polévka připravíme takto:
Očištěné a pečlivě omyté koroptve spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka (podle potřeby doléváme vroucí vodou tak, abychom měli 2 l polévky). Měkké maso vyjmeme, vykostíme, maso nakrájíme nadrobno a vrátíme zpět do polévky. Přidáme rýži a zavaříme. Nakonec přidáme rozšlehané vejce. Porce koroptví polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou.





koroptví polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz