Koroptví polévkaKategorie: polévky, zvěřinaHodnocení receptu:   Na recept koroptví polévka potřebujeme tyto suroviny: • 2 koroptve • 1 cibule • 1 mrkev • 1 petržel • kousek celeru • cca 2 dkg soli • 2 l vody • petrželka • 40 g rýže na zavářku • 1 vejce Recept koroptví polévka připravíme takto: Očištěné a pečlivě omyté koroptve spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme ve slané vodě doměkka (podle potřeby doléváme vroucí vodou tak, abychom měli 2 l polévky). Měkké maso vyjmeme, vykostíme, maso nakrájíme nadrobno a vrátíme zpět do polévky. Přidáme rýži a zavaříme. Nakonec přidáme rozšlehané vejce. Porce koroptví polévky posypeme nasekanou zelenou petrželkou.
koroptví polévka, recept, polévky |