![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 6 vajec • 1 cibule • 1200 ml vody • 1 lžíce oleje 2 stroužky česneku • půl lžičky strouhaného čerstvého zázvoru • půl lžičky pomerančové kůry nastrouhané na delší proužky Recept kořeněná vejce připravíme takto:
Vejce uvaříme natvrdo, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a souměrně ze všech stran jemně propícháme vidličkou. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, česnek oloupeme a prolisujeme a obojí osmažíme na trošce oleje doměkka. Přidáme vejce, nastrouhaný zázvor a pomerančovou kůru, přilijeme vodu a vaříme. Vejce jsou hotová, když se voda zcela odpaří (chuť a vůně surovin pronikne do vajec). Při podávání je ozdobíme proužky pomerančové kůry. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kořeněná vejce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vejce v želatině, sardinkové vejce, vejce rossini, zapečená vejce se šunkou a sýrem, švédská vejce, vejce plněná romadúrovou pěnou, papriková vejce, ruská vejce s husími játry a majonézou, vejce plněná sýrem, vejce plněná kaviárem kořeněná vejce, recept, předkrmy |