KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept karbanátky zapečené s bramborami potřebujeme tyto suroviny: • 2 cibule • 5 lžic másla • 500g mletého masa • 1 namočený rohlík • sůl • pepř • sladká paprika • 50g tuku • 500g brambor • 2 lžíce mouky • 250ml masového vývaru • 200g zakysané smetany • 20g strouhaného ementálu • 2 lžíce strouhanky • 1 lžíce sekané petrželky Recept karbanátky zapečené s bramborami připravíme takto:
Dáme vařit umyté neoloupané brambory. Cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu opečeme dozlatova na 1 lžíci másla. Vmícháme do masa s vymačkaným rohlíkem, osolíme, opepříme a okořeníme sladkou paprikou. Vytvarujeme 4 karbanátky a opékáme 3minuty po obou stranách na pokrmovém tuku. Formu vymažeme vypečeným tukem a doprostřed položíme karbanátky. Vařené brambory oloupeme, rozpůlíme, osolíme a narovnáme vedle karbanátků. Troubu předehřejeme na 200°C. Zbylou cibuli osmahneme na 3 lžících másla. Přidáme mouku a zapražíme, zalijeme vývarem a vmícháme zakysanou smetanu. Omáčkou přelijeme brambory. Posypeme sýrem, strouhankou, petrželkou a zbylým máslem. Pečeme asi 30minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Karbanátky zapečené s bramborami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapečené těstoviny s pikantním párkem a žampióny, filé zapečené s bramborem, rybí karbanátky, sojové karbanátky, kuřecí karbanátky se žampiony, rybí karbanátky ii, zapečené špagety s mletým masem a sýrem, zapečené špecle se slaninou, zapečené filé v bylinkové omáčce se zeleninou, houbové karbanátky karbanátky zapečené s bramborami, recept, hlavní jídla |