KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr na černo s mandlemi

Kategorie: hlavní jídla, vánoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr na černo s mandlemi potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g kapra
   • 150 g kořenové zeleniny (mrkev
   • celer
   • petržel)
   • sůl
   • 1 menší cibule
   • půl lžíce rajčatového protlaku
   • několik kuliček celého pepře
   • několik kuliček nového koření
   • 3 bobkové listy
   • špetka tymiánu
   • 80 g olivového oleje
   • 2 lžíce octa
   • 40 g perníku na strouhání
   • 1 lžíce švestkových povidel
   • 0,25 l červeného vína
   • 1 lžíce cukru
   • 60 g mandlí
   • 60 g sušených švestek
Recept kapr na černo s mandlemi připravíme takto:
Kapra dobře očistíme, nakrájíme na porce a omyjeme. Jednotlivé porce osolíme a necháme chvíli odležet. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky a na rozehřátém oleji krátce orestujeme. Přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme. Pak přidáme lžíci protlaku, promícháme, zalijeme vodou, přidáme koření, špetku soli a přivedeme k varu. Do omáčky vložíme porce kapra a vaříme 10-15 minut. Uvařeného kapra přendáme na talíř a překryjeme fólií (aby ryba neoschla a neztmavla). Do základu přimícháme najemno nastrouhaný perník, červené víno a švestková povidla, dochutíme solí a cukrem a dobře provaříme. Mezitím krátce povaříme sušené švestky a pak přidáme rozinky. Omáčku propasírujeme přes jemné síto a přidáme rozinky, spařené a oloupané mandle a nakrájené švestky, které jsme slili. Omáčku ještě jednou krátce povaříme. Do částečně vychladlé omáčky naskládáme porce kapra a necháme do druhého dne odležet.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na černo s mandlemi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

velehradský řízek z kapra, bavorský kapr, kapr po srbsku, vánoční kapr, zamagurský kapr, moskevský kapr, kapr po moravsku, kapr plněný jablky, jávský pečený kapr, kapr dušený na pepři a česneku



kapr na černo s mandlemi, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz