![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g vepřová kýty • 40 g houby shiitake • 40 g bambusových výhonků • 30 g pórku • 20 g ústřicové omáčky • 5 g rostlinného oleje • 100 g nudlí Kanton Monika • 30 g salátové okurky Recept kantonské nudle připravíme takto:
Maso nakrájíme na nudličky (a můžeme naložit na několik hodin do oleje). Bambus, houby shiitake a pórek také nakrájíme na nudličky (pokud máme sušené houby shiitake, musíme je namočit nejméně na dvě hodiny do chladné vody, potom je scedit a takřka "vyždímat"). Na rozehřátém oleji orestujeme nejprve maso do zlatova, pak přidáme i zbytek surovin, znovu krátce orestujeme. Velmi krátce spaříme nudle a necháme okapat. Všechny suroviny spojíme dohromady a dochutíme ústřicovou omáčkou. Při podávání doplníme krájenou čerstvou salátovou okurkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kantonské nudle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí smetanové nudle, nudle se špenátem a lososem, široké nudle s kozím sýrem, vejce s nudlemi a sýrem, nudle s tvarohem a mákem, zapečené nudle s houbami, kantonské kuřecí závitky, čínské nudle s vepřovým masem, široké nudle s rajčaty a bazalkou, kantonské nudle ii kantonské nudle, recept, hlavní jídla |