![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 brambory • 1 lžíce másla • 1 hrnek mléka • 100 g šunky • 1 lžíce hladké mouky • 200 g eidamu • sůl • pepř Recept kanadské brambory připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a položíme jednu vrstvu do tukem vymazané remosky. Zalijeme je polovinu bílé omáčky, kterou si připravíme z mléka, ve kterém rozkvedláme mouku, máslo, pepř, sůl a nastrouhaný sýr. Pak poklademe plátky šunky a druhou půlkou brambor a nalijeme na ně druhou polovinu omáčky. Zapékáme asi jednu hodinu. Podáváme buď jako samostatné jídlo, anebo jako přílohu k přírodně připraveným masům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kanadské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vařené brambory, rozšlápnuté brambory, švédské brambory ii, brambory s česneko-petrželovou omáčkou, maďarské brambory, uzenářské brambory, šťouchané brambory s nivou, brambory vařené v páře, pečené brambory se sezamem, hamburské brambory kanadské brambory, recept, přílohy |