KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Kachna na divoko

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kachna na divoko potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kachna
   • 60 g slaniny
   • 40 g másla
   • kořenová zelenina
   • trocha citronové kůry
   • 70 ml octa
   • 40 g cibule
   • 4 zrnka pepře
   • 2 zrnka nového koření
   • tymián
   • menší bobkový list
   • 1 hřebíček
   • jíška z 20 g mouky a másla a trošky cukru
   • 150 ml červeného vína
   • šťáva z 1/2 citronu
   • vývar
Recept kachna na divoko připravíme takto:
Očištěnou, vykuchanou a opláchnutou kachnu protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky. V pekáči na másle osmažíme do růžova nakrájenou na plátky kořenovou zeleninu (celer, mrkev, petržel), přidáme koření, kůru, vývar a ocet. Kachnu vložíme do pekáče, přikryjeme a dusíme v troubě do měkka. Občas ji poléváme polévkou. Když je měkká, tak ji vyndáme, nakrájíme na porce. Zvlášť si připravíme jíšku, tu zředíme šťávou z pečení, případně ještě rozředíme vývarem, omáčku okyselíme citronovou šťávou a vínem a povaříme.





kachna na divoko, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz