Jikrová polévkaKategorie: polévky, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept jikrová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 400 g rybích odřezků a jikry • půl cibule • 2 lžíce mouky • 30 g másla • ocet • 2 lžíce kyselé smetany • 2 bobkové listy • sůl • mletá paprika • celý pepř Recept jikrová polévka připravíme takto: Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku, dáme do ní na špičku nože papriky a trochu čertvě ustrouhané cibule. Zalijeme vodou, přidáme několik kapek octa nebo citronové šťávy, pepř a bobkové listy. Do vody dáme odřezky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi půl hodiny. Mezitím uvaříme zvlášť jikry ve slané vodě. Polévku přecedíme, maso propasírujeme a přidáme uvařené jikry. Před podáváním přidáme kyselou smetanu.
jikrová polévka, recept, polévky |