![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 400 g kysaného zelí • 1 cibule • 2 lžíce sádla • špetka cukru • kmín • sůl Recept jihočeská lepenice (kočičák) připravíme takto:
Oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky a uvaříme doměkka v osolené vodě ochucené kmínem. Mezitím kysané zelí vymačkáme, nakrájíme na malé kousky a dochutíme špetkou cukru. Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Brambory scedíme, rozmačkáme a do horkých brambor vmícháme zelí a osmahnutou cibulku. Dobře promícháme. Podáváme jako přílohu k masitým pokrmům. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská lepenice (kočičák) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lepenice jihočeská lepenice (kočičák), recept, přílohy |