KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jelení vývar s knedlíčky

Kategorie: polévky, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jelení vývar s knedlíčky potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g jeleního předního masa
   • 1 lžíce sádla
   • 1 cibule
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 1 l vody
   • sůl
   • celý černý pepř
   • nové koření
   • tymián
   • hřebíček
   • bobkový list
   • jalovec
   • 0,5 dcl sherry
   • na knedlíčky: 120 g jeleního masa + 1 houska + 0,5 dcl mléka + 1 vejce + 1 lžička hladké mouky + 2 čerstvé žampióny + 1 malá cibule + 1 lžička másla + sůl + mletý černý pepř + petrželová nať
Recept jelení vývar s knedlíčky připravíme takto:
Maso z jelena vykostíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a společně s masem osmahneme na sádle. Potom přidáme kosti, krátce podusíme, zalijeme studenou vodou, mírně osolíme, přivedeme k varu, přidáme celý pepř a vaříme doměkka. Uvařené maso vyndáme, nakrájíme na nudle a vývar přecedíme skrz husté síto. Před podáváním vývar dochutíme sherry a solí. Při podávání dáme do polévky nakrájené maso, knedlíčky (3 ks na porci) a posypeme najemno nasekanou petrželovou naťí. Knedlíčky připravíme tak, že vykostěné maso z jelena (můžeme použít i vařené z vývaru) najemno umeleme společně s houskou navlhčenou v mléce, přidáme vejce, mouku, najemno nasekané a na másle podušené žampióny, směs osolíme, opepříme a promícháme. Z připravené směsi tvarujeme knedlíčky, které uvaříme v osolené vodě.





jelení vývar s knedlíčky, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz